Sisustussuunnittelu – Toimintatapa

Toimintatapa Palvelut Galleria

TOIMINTATAPA

Suunnittelu lähtee asiakkaan tarpeista, tilan käyttötarkoituksesta sekä sen mahdollisuuksista. Tilan arkkitehtoniset yksityiskohdat määrittävät osaltaan sitä, mitä voidaan tehdä. Toisaalta liikaa ei kannata olla sidoksissa esimerkiksi talon historiaan ja sen tyypillisille piirteille. Alkuperäistä voi kunnioittaa vaikka tekisikin valintoja vaikkapa uudenaikaisten materiaalien suhteen. Kaikki ei välttämättä ollut paremmin ennen!

SUUNNITTELU

Sisustamisessa toimeksiannot voivat vaihdella koko kodin ”lattiasta kattoon” -projekteista yksittäisen huonekalun valintaan. Mikään ei ole liian suurta tai pientä, jokainen projekti on yhtä tärkeä. Sisustussuunnittelussa lähtökohtanani on toiminnallisuus ja tunnelma. Tavoitteena on tuottaa asiakkaalle vaatimattomasti WOU-kokemus.

MITÄ SISUSTUSSUUNNITELMA SISÄLTÄÄ?

  • Pohjapiirros suunniteltavaan tilaan kiinto- ja irtokalusteilla
  • Mahdolliset kiintokalustesuunnitelmat
  • Sisustuksessa käytettävät materiaali- ja väri-suunnitelmat
  • Huonekortit kuvat ja hinnat sisältäen valituista kalusteista ja muista sisustustuotteista
  • Tekstiilit, kuten verhot, matot, päiväpeitteet ym.
  • Valaistussuunnitelman
  • Sisustuksen viimeistely, esim. taulut, koriste-esineet ym.

Miten suunnittelu etenee

1. TARJOUS

Kartoittavan käynnin ja asiakkaan kanssa tehdyn keskustelun pohjalta teen kirjallisen tarjouksen, jonka jälkeen suunnittelu käynnistyy.

2. SUUNNITELMA

Sisustussuunnitelman laatiminen, jossa sopimuksen mukaan joko käsin piirretyt tai 3D-kuvat tilasta pohja-ja seinäkuvineen. Tarvittaessa liitän mukaan myös kiintokaluste-ja tekstiilisuunnitelmat. Suunnitelman lisäksi asiakas saa aina mukaan huonekortit tuotetietoineen. Näin asiakkaalla on mahdollisimman helppoa tehdä materiaalihankinnat.

3. TOTEUTUS

Sisustuksen toteutus sovitaan asiakkaan kanssa aina erikseen. Asiakas tilaa joko itse suunnitelman toteutuksen (kalusteiden asennuksen, lattioiden asennuksen tms.) TAI asentajat, mahdollinen sähkö-tai putkimies tulevat minun kauttani. Tuotteiden tilaus, sijoittelu ja stailaus kuuluvat tarjoamaani palveluun.
Asiakas saa aina itselleen tilan huonekortin, jossa on materiaalien ja tuotteiden yksityiskohtaiset tiedot.